DE DØDES DAG I MEXICO

Capture

Historisk museum [Kart]

Når gresskarene lyser opp den siste kvelden i oktober og spøkelser, skjeletter og skumle barn ringer på døren og forlanger svar på «knep eller knask», feirer barna i Mexico De dødes dag med familien. Der er feiringen en blanding av gamle indianske tradisjoner fra før-colombiansk tid og skikkene fra den katolske helligdagen Alle sjelers dag.

Familiens avdøde slektninger inviteres til å delta i en stor fest. Overdådige altere settes opp slik at sjelen kan finne tilbake til det rette stedet. På alteret finnes alt av både mat, drikke og godterier som den døde trenger i den neste verden og tente stearinlys og røkelse som hjelpemidler for å styrke sjelen. Selv om feiringen dreier seg om døden, er denne feiringen hverken trist eller makaber. Den oppleves heller som en varm familiesammenkomst mellom levende og døde. Hodeskaller og skjeletter i alle former og fasonger, minner de levende på den uunngåelige døden og lar barna få sine egne hodeskaller av sukker og søtsaker.

Nå inviterer vi barn til en feiring av De dødes dag i Mexico i Historisk museum i samarbeid med Mexicos ambassade til Norge.

Vi bygger alter, lager sukkerhodeskaller, danser flamenco og hører historiene om El Catrino og Maria.

Gratis adgang for barn.

Kontakt museumslektor tone Karlgård, telefon 22859956/ 98649563

JMi 😉

Etiquetado .Enlace para bookmark : permalink.

Los comentarios están cerrados.